Ciencia y Tecnología de Alimentos

Centers and institutes

Research groups

CSIC Service units

Ongoing projects

A total of 8 institutos work in this area
A total of 97 grupos de investigación work in this area
Grupo Descripción
Microbiology and Quality of Fruit and Vegetables

The group has a multidisciplinary approach with a strong background in microbiology and quality o

Quality, Safety and Bioactivity of Plant Foods

The research group includes scientists who cover fundamental and applied reasearch on quality, sa

Molecular engineering of enzymes

The work of our laboratory focuses on the study of protein structure-function relationship for a

Biotecnology and postharvest quality

Multidisciplinar research group with a wide experience in Postharvest Physiology and Technology a

Microbiota, food and health

The research group was created in 2016 with the aim to deepen on the study of the role of human i

Analysis and chemometric of animal fats.

The intake of animal products, especially meat products, constitutes a considerable and important

Minerals in Human Metabolism and Nutrition

This research group has got consolidated expertise in the study of the effects of minerals on met

Chemistry and Technology of Table Olives

The team includes chemists (Brenes, García, Romero) and microbiologists (Medina, posdoc contract

Vegetable Protein

Promoting, guiding and strengthening scientifc and technological research in plant foods and food

Molecular Biology of Gram-positive Bacteria

In recent years the team currently directed by Drs Paloma López and Gloria del Solar has focused

A total of 196 proyectos belong to this area
Proyecto Instituto URL
Production of pectins and derivatives from agro-food by-products through alternative procedures. Characterisation and assessment as bioactive INSTITUTO DE INVESTIGACION EN CIENCIAS DE LA ALIMENTACION
Complex microbial ecosystems multiscale modelling: mechanistic and data driven approaches integration. INSTITUTO DE INVESTIGACIONES MARINAS
Ayudas extraordinarias para la preparación de proyectos 2020. Esta ayuda está relacionada con el proyecto AGL2017-85291-R. INSTITUTO DE CIENCIA Y TECNOLOGIA DE ALIMENTOS Y NUTRICION
Ayudas extraordinarias para la preparación de proyectos 2020. Esta ayuda está relacionada con el proyecto RTA2015-00044-C02-02. INSTITUTO DE INVESTIGACION EN CIENCIAS DE LA ALIMENTACION
Ayudas extraordinarias para la preparación de proyectos 2020. Esta ayuda está relacionada con el proyecto AGL2015-69986-R. INSTITUTO DE CIENCIA Y TECNOLOGIA DE ALIMENTOS Y NUTRICION
Ayudas extraordinarias para la preparación de proyectos 2020. Esta ayuda está relacionada con el proyecto AGL2017-84165-C2-1-R. INSTITUTO DE AGROQUIMICA Y TECNOLOGIA DE ALIMENTOS
Ayudas extraordinarias para la preparación de proyectos 2020. Esta ayuda está relacionada con el proyecto AGL2017-88120-R. INSTITUTO DE AGROQUIMICA Y TECNOLOGIA DE ALIMENTOS
Ayudas extraordinarias para la preparación de proyectos 2020. Esta ayuda está relacionada con el proyecto AGL2015-69986-R. INSTITUTO DE CIENCIA Y TECNOLOGIA DE ALIMENTOS Y NUTRICION
Ayudas extraordinarias para la preparación de proyectos 2020. Esta ayuda está relacionada con el proyecto AGL2016-75159-C2-2-R. INSTITUTO DE INVESTIGACION EN CIENCIAS DE LA ALIMENTACION
Elementos genéticos móviles y resistencia a antibióticos en productos lácteos. INSTITUTO DE PRODUCTOS LACTEOS DE ASTURIAS
There are no investigadores related to this area
Investigador Grupo
PILAR GOMEZ CORTES PILAR GOMEZ CORTES
ANTONIO SERRANO MORAL ANTONIO SERRANO MORAL
DAVID GRAMAJE PEREZ DAVID GRAMAJE PEREZ
MARIA DEL ROSARIO CONESA SAURA MARIA DEL ROSARIO CONESA SAURA
LAURA ISABEL GARCIA PETEIRO LAURA ISABEL GARCIA PETEIRO
ALFONSO JESUS SANCHEZ ALVAREZ ALFONSO JESUS SANCHEZ ALVAREZ
ARANZAZU GARCIA BORREGO ARANZAZU GARCIA BORREGO
WALTER RANDAZZO WALTER RANDAZZO
MONICA VENEGAS CALERON MONICA VENEGAS CALERON
CAROLINA MUÑOZ GONZALEZ CAROLINA MUÑOZ GONZALEZ

Mapa con los institutos del Área de Ciencia y Tecnología de Alimentos

<